Home > Kijktip

Raël: The Last Prophet

Een ongrijpbare boodschapper van buitenaardse wezens

Article header image
  • Netflix logo

Documentaires over sektes kunnen komisch zijn, verbijsterend of schokkend. Deze vierdelige serie is het allemaal een beetje. De makers trekken Raëls geloof in buitenaardse wezens niet in het belachelijke, maar schetsen een portret van de ongrijpbare man. Ook onderzoeken ze de verbijsterende claim dat zijn beweging een mens zou hebben gekloond.

De charismatische musicus en autocoureur Claude Vorilhon had in 1973 volgens eigen zeggen een ontmoeting met buitenaardse wezens, de scheppers van de mensheid. Hij veranderde zijn naam in Raël en begon een sekte-achtige beweging die aanhangers kreeg over de hele wereld. De makers interviewen (voormalige) volgelingen en Raël zelf, die nog altijd actief is.

Raël: The Last Prophet direct kijken / streamen

Raël: The Last Prophet is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Raël: The Last Prophet is een serie binnen het genre Portret. met in de hoofdrol o.a. Jean-Pierre Saulnier, Dominique Saint-Hilaire en Philippe Levaux. De serie duurt 49 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.5. Direct Raël: The Last Prophet kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Deze documentaireserie onderzoekt hoe een door ufo's geïnspireerde religie in een controversiële sekte kon veranderen. Bevat interviews met volgers, critici en Raël zelf.

Genre

Portret

Lengte

49m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 4 afleveringen 2024

Regisseur

Manuel Guillon, Antoine Baldassari

Cast

Jean-Pierre Saulnier, Dominique Saint-Hilaire, Philippe Levaux, Nadine Gary, Georges Fenech, Connie Chung, Brigitte Boisselier, Claude Vorilhon