Home > Kijktip

Anatomy of a Fall

Zoeken naar de waarheid in een briljante Franse rechtbankthriller

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Film1   logo
  • MeJane logo

In de meeste rechtbankfilms leef je als kijker mee met de persoon van wie je weet dat hij of zij de waarheid spreekt. In dit steengoed geregisseerde en geacteerde Franse thrillerdrama kun je echter niemand zomaar geloven. Ook interessant: in een Franse rechtbank gaat het er blijkbaar heel anders aan toe dan in bijvoorbeeld een Amerikaanse.

Schrijver Sandra Voyter (een fenomenale rol van Sandra Hüller) woont in een bergchalet nabij Grenoble met haar man Samuel en hun blinde zoontje Daniel. Als Daniel op een dag zijn vader dood aantreft onder het zolderraam, moet Sandra zich verdedigen in een rechtszaak waarbij de emoties hoog oplopen. Was Samuels val een ongeluk, zelfdoding, of kreeg hij een duw?

Anatomy of a Fall direct kijken / streamen

Anatomy of a Fall is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Anatomy of a Fall is een film binnen de genres Thriller, Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Sandra Hüller, Swann Arlaud en Milo Machado-Graner. De film duurt 2 uur 31 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct Anatomy of a Fall kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. In de rechtszaak die volgt, wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.

Genre

Thriller - Misdaad - Drama

Lengte

2u 31m

Releasejaar

2023

Regisseur

Justine Triet

Cast

Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado-Graner, Antoine Reinartz, Messi, Saadia Bentaïeb, Jehnny Beth, Samuel Theis, Camille Rutherford, Anne Rotger, en meer...