Home > Kijktip

The Godfather: Part II

Een adembenemend verhaal met het beste slot uit de filmgeschiedenis

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Misschien nog wel beter dan het eerste deel maar wie zijn wij om dat oordeel te vellen? Als je een beetje liefde voor film in je donder hebt, dan kijk je allebei de meesterwerken.

In dit tweede deel zien we de trieste opmars en neergang van Don Michael Corleone als maffiabaas. De weg naar de macht kost Michael veel meer dan het hem oplevert. De mensen die het dichtst bij hem staan verraden hem en zijn vrouw verlaat hem. Tegelijkertijd zien we hoe zijn vader Vito als jongeman in Sicilië zijn eerste schreden zet op het maffia-pad.

The Godfather: Part II direct kijken / streamen

The Godfather: Part II is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. The Godfather: Part II is een film binnen de genres Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Richard Bright, G.D. Spradlin en Michael V. Gazzo. De film duurt 3 uur 22 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 9.0. Direct The Godfather: Part II kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Begin 20e eeuw wordt de familie van de jonge Vito Corleone vermoord door de Siciliaanse maffia. Vito vlucht naar New York en weet zich op te werken tot een machtige maffiabaas. Na zijn dood volgt zijn zoon Michael hem op. Hij breidt de zaken uit naar Las Vegas en krijgt met de nodige vijanden te maken. Na een aanslag op zijn leven geeft Michael de leiding tijdelijk over aan zijn halfbroer. Michael vertrekt naar Cuba om uit te zoeken wie de familie heeft verraden. Bij terugkomst staat hem een onaangename verrassing te wachten.

Genre

Misdaad - Drama

Lengte

3u 22m

Releasejaar

1974

Regisseur

Francis Ford Coppola

Cast

Richard Bright, G.D. Spradlin, Michael V. Gazzo, Talia Shire, Lee Strasberg, Diane Keaton, Robert Duvall, Robert De Niro, Al Pacino