Home > Kijktip

The Conjuring

Het begin van een van de engste horrorfilmseries aller tijden

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Deze horrorfilm en zijn vervolgen putten uit bekende elementen uit het griezelgenre, maar serveren deze zo slim en effectief aan de kijker dat deze van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van de stoel zit. Dit kassucces kreeg een reeks vervolgen en spin-offs (Annabelle, The Nun).

Ed en Lorraine Warren - die echt bestaan en hier worden gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga - onderzoeken paranormale zaken. Ze helpen de familie Perron, die na hun verhuizing te maken krijgt met akelige gebeurtenissen. Er blijkt een kwade, levensgevaarlijk geest in het spel te zijn.

The Conjuring direct kijken / streamen

The Conjuring is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. The Conjuring is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Shannon Kook, Kyla Deaver en Mackenzie Foy. De film duurt 1 uur 52 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct The Conjuring kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Het gezin Perron verhuist in 1971 naar een oud landhuis op Rhode Island. De toekomst ziet er rooskleurig uit, totdat vreemde gebeurtenissen een einde aan de idylle maken. Hun huis wordt bewoond door een duister wezen. Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren worden op de zaak gezet.

Genre

Horror

Lengte

1u 52m

Releasejaar

2013

Regisseur

James Wan

Cast

Shannon Kook, Kyla Deaver, Mackenzie Foy, Joey King, Hayley McFarland, Shanley Caswell, Ron Livingston, Lili Taylor, Patrick Wilson, Vera Farmiga, en meer...