Home > Kijktip

Twister

Vliegende koeien in een rampenfilm met een Nederlands tintje

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • NLZIET logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

In de jaren 90 was Eindhovenaar Jan de Bont een grote naam in Hollywood. Eerst bewees hij zich als cameraman, daarna als regisseur van de actieknaller Speed. Voor Twister ging De Bont aan de slag met een scenario van Michael Crichton, terwijl Steven Spielberg meekeek als een van de producenten. Het werd een peperdure en oogstrelende rampenfilm die de bioscoopkassa's flink deed rinkelen. Spielberg produceerde 28 jaar later het losse vervolg Twisters.

De jonge Jo Harding verloor als kind haar vader door een tornado. Ruin 25 jaar later leidt Jo (Helen Hunt) als meteoroloog een team van stormjagers die sensoren in een tornado willen loslaten om toekomstige rampen te voorkomen. Zelf wordt Jo opgejaagd door haar ex Bill (Bill Paxton), die wil dat ze de echtscheidingspapieren tekent. En dan is er ook nog een rivaliserend team van stormjagers dat Jo het leven zuur maakt.

Twister direct kijken / streamen

Twister is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en NLZIET logoNLZIET. Twister is een film binnen de genres Thriller, Avontuur, Rampen en Actie. met in de hoofdrol o.a. Todd Field, Scott Thomson en Sean Whalen. De film duurt 1 uur 53 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.5. Direct Twister kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Bill en Jo Harding, een getrouwd stel, zijn tornadojagers. Ze fotograferen en bestuderen tornado's om in de toekomst mensen sneller te kunnen waarschuwen. Maar wanneer Bill het tornadojagen opgeeft om weerman te worden, komen er barsten in het huwelijk. Bill wil scheiden van Jo om met Melissa, zijn nieuwe liefde, te kunnen trouwen. Net op het moment dat Bill met de echtscheidingspapieren naar Jo trekt, stuit Jo echter op enkele buitengewoon krachtige tornado's. Het is het uitgelezen moment om de nieuwe revolutionaire meetapparatuur te testen die het gedrag van tornado's beter moet helpen voorspellen. Bill laat zijn echtscheiding even voor wat het is en helpt Jo bij haar gevaarlijke taak: de meetapparatuur in het hart van een onwaarschijnlijk krachtige wervelwind plaatsen.

Genre

Thriller - Avontuur - Rampen - Actie

Lengte

1u 53m

Releasejaar

1996

Regisseur

Jan de Bont

Cast

Todd Field, Scott Thomson, Sean Whalen, Alan Ruck, Lois Smith, Jami Gertz, Cary Elwes, Philip Seymour Hoffman, Bill Paxton, Helen Hunt, en meer...