Home > Kijktip

Carol

Prachtig melodrama met romantiek, tragiek en een kerstthema

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • Viaplay logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • Cinetree logo
  • Cinemember logo

In 1952 schreef Patricia Highsmith - de auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr. Ripley - een lesbische roman. Ze gebruikte een pseudoniem, maar 38 jaar later verscheen het boek opnieuw onder haar eigen naam. Todd Haynes maakte er een schitterend melodrama van met een verpletterend goede rol van Cate Blanchett.

In de kerstperiode van 1952 werkt de jonge Therese (Rooney Mara) in het chique Frankenbergs warenhuis in Manhattan. Ze ontmoet er de stralende Carol (Blanchett), een rijke klant met wie ze bevriend raakt. Therese was al onzeker over de relatie met haar vriendje en raakt in de ban van Carol, die zelf in een nare echtscheiding verwikkeld is.

Carol direct kijken / streamen

Carol is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en NPO Start logoNPO Start. Carol is een film binnen de genres Drama, Romantiek en Arthouse. met in de hoofdrol o.a. Carrie Brownstein, Nik Pajic en Kevin Crowley. De film duurt 1 uur 58 minuten . Direct Carol kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

New York, 1952. Winkelbediende Therese is een meisje van in de twintig dat verlangt naar een ander leven. Tijdens de kerstperiode ontmoet ze de elegante en rijke Carol, die verstrikt zit in een liefdeloos huwelijk en bang is om de voogdij over haar dochter kwijt te raken in geval van een scheiding. Tussen beide vrouwen ontstaat een bijzondere vriendschap, die bij de buitenwereld op weinig begrip kan rekenen.

Genre

Drama - Romantiek - Arthouse

Lengte

1u 58m

Releasejaar

2015

Regisseur

Todd Haynes

Cast

Carrie Brownstein, Nik Pajic, Kevin Crowley, Cory Michael Smith, John Magaro, Jake Lacy, Sarah Paulson, Kyle Chandler, Rooney Mara, Cate Blanchett, en meer...