Home > Kijktip

Napoleon

Ridley Scott toont het leven van Napoleon in zes grote gevechten

Article header image
  • Prime Video logo
  • Apple TV+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

Ridley Scotts filmbiografie over Napoleon Bonaparte kreeg - vooral vanuit Frankrijk - nogal wat kritiek op de historische nauwkeurigheid. Filmkijkers die niet komen voor een geschiedenisles maar voor een meeslepend drama vol massagevechten en stomende seksscènes met de keizer en zijn grote liefde Joséphine worden niet teleurgesteld. In de hoofdrollen zijn Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby helemaal perfect.

In de jaren 1790 creëert de Franse Revolutie de omstandigheden waarin een jonge officier van bescheiden afkomst zich kan opwerken tot de machtigste man van Europa. Nadat Napoleon het Beleg van Toulon in het voordeel van de Fransen beslist, begint hij aan een reeks steeds grotere en bloedigere veldslagen in Egypte, Austerlitz en Rusland, maar steeds keert hij weer terug naar zijn Joséphine.

Napoleon direct kijken / streamen

Napoleon is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Apple TV+ logoApple TV+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Napoleon is een film binnen de genres Oorlog, Actie, Biografie en Avontuur. met in de hoofdrol o.a. Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby en Tahar Rahim. De film duurt 2 uur 38 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.4. Direct Napoleon kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Wanneer generaal Napoleon Bonaparte tijdens de Franse Revolutie via een staatsgreep de macht grijpt en zich kroont tot leider, besluit zijn rijk uit te breiden. Ondertussen probeert hij indruk te maken op zijn overspelige vrouw Josephine.

Genre

Oorlog - Actie - Biografie - Avontuur

Lengte

2u 38m

Releasejaar

2023

Regisseur

Ridley Scott

Cast

Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Ben Miles, John Hollingworth, Youssef Kerkour, Davide Tucci, Edouard Philipponnat, Paul Rhys, Ludivine Sagnier, en meer...