Home > Kijktip

Yu Yu Hakusho

Geesten, demonen en rake klappen in een verrukkelijke stripverfilming

Article header image
  • Netflix logo

De Japanse strip Yu Yu Hakusho van Yoshihiro Togashi is zeer geliefd onder mangaliefhebbers en werd al eens bewerkt tot een animatieserie voordat Netflix hem in een live action-versie goot. Met vijf afleveringen van ongeveer een uur doet hij misschien geen recht aan het rijke bronmateriaal, maar het is precies lang genoeg voor kijkers die nog moeten kennismaken met het verhaal. Tijdens de speelduur word je getrakteerd op maffe personages, knappe animaties en camerawerk, en spectaculaire vechtscènes.

De zeventienjarige scholier Yusuke vult zijn dagen met vechten en spijbelen, maar wordt dan doodgereden terwijl hij een jongetje probeert te redden. Vanuit het geestenrijk wordt hem een tweede kans gegund. Yusuke moet de stad beschermen tegen de demonen uit een enorm zinkgat en krijgt het aan de stok met drie yokai; bovennatuurlijke wezens met bijzondere krachten. Om een kans te maken, moet hij ook zijn eigen superkracht ontwikkelen.

Yu Yu Hakusho direct kijken / streamen

Yu Yu Hakusho is te kijken/streamen op Netflix logoNetflix. Yu Yu Hakusho is een serie binnen de genres Actie, Avontuur en Komedie. met in de hoofdrol o.a. Takumi Kitamura, Shuhei Uesugi en Sei Shiraishi. De serie duurt 55 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.2. Direct Yu Yu Hakusho kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Yusuke Urameshi brengt zijn dagen doorb met gevechten en komt om bij een ongeval terwijl hij een jong kind probeert te beschermen. Terwijl hij worstelt met het feit dat hij op zijn dode lichaam neerkijkt, vertelt een vrouw genaamd Botan, die zichzelf een gids voor de geestenwereld noemt, hem de schokkende waarheid: niemand had verwacht dat een delinquent als Yusuke zou sterven terwijl hij een daad van goedheid verrichtte, en er was geen plaats voor hem in de hemel of de hel. Zo krijgt Yusuke de kans om zichzelf nieuw leven in te blazen, en nadat hij zijn proces heeft doorstaan, wordt hij een onderwerelddetective. Van daaruit raakt Yusuke verwikkeld in een mysterie dat de mensen-, demonen- en geestenwereld omhult.

Genre

Actie - Avontuur - Komedie

Lengte

±55m

Releasejaar

2023

Seizoenen

1 6 afleveringen 2023

Regisseur

Shô Tsukikawa

Cast

Takumi Kitamura, Shuhei Uesugi, Sei Shiraishi, Meiko Kaji, Kotone Furukawa, Kenichi Takitoh, Keita Machida, Kanata Hongo, Jun Shison, Hiroya Shimizu, en meer...