Home > Kijktip

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

Fans van The Hunger Games kunnen tevreden zijn met deze avontuurlijke prequel

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

De Fantastic Creatures-films lieten zien dat het mogelijk is om prequels te maken van een populaire filmreeks, maar ook dat het helemaal niet makkelijk is. Deze blik in de jonge jaren van Hungers Games-schurk Coriolanus Snow pakt helemaal niet verkeerd uit en viel in de smaak bij de meeste fans van de eerdere films. Wat helpt is dat het scenario trouw blijft aan het gelijknamige boek van Suzanne Collins, die ook de Hunger Games-reeks schreef.

Ruim zestig jaar voor de gebeurtenissen in de eerste Hunger Games-film wordt de jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) gekozen als een van de mentors voor de deelnemers aan de tiende editie van de Hongerspelen. Hij wordt gekoppeld aan de rebelse tribuut Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), met wie hij een hechte band krijgt. Samen vervolgen ze hun pad in de brute wereld van Panem.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes direct kijken / streamen

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes is een film binnen de genres Drama, Avontuur en Actie. met in de hoofdrol o.a. Tom Blyth, Rachel Zegler en Hunter Schafer. De film duurt 2 uur 37 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.7. Direct The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Een jonge Coriolanus Snow is de laatste hoop van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow, met tegenzin, mentor van Lucy Gray Baird, een tribuut uit het arme district 12. Lucy Gray weet het publiek van Panem te betoveren met haar charmes en Snow ziet hierin een kans om hun lot te veranderen. Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met Lucy Gray het tij in hun voordeel te keren. Terwijl Snow in gevecht is met zowel zijn goede als kwade instinct, verkeert hij in een race tegen de klok om te overleven.

Genre

Drama - Avontuur - Actie

Lengte

2u 37m

Releasejaar

2023

Regisseur

Francis Lawrence

Cast

Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Viola Davis, Josh Andrés Rivera, Fionnula Flanagan, Isobel Jesper Jones, Ashley Liao, en meer...