Home > Kijktip

The Hunger Games

Jennifer Lawrence straalt als Katniss in de eerste Hunger Games-film

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

De young adult-boekenreeks The Hunger Games van Suzanne Collins was een knallend commercieel succes dat schreeuwde om een verfilming. Dit eerste deel zet de toon voor een mooie filmreeks van vrij constante kwaliteit. De hoofdrol van Jennifer Lawrence als de belichaming van Katniss is een belangrijke reden dat de films zo genietbaar zijn.

In een grimmige toekomst is Panem verdeeld in twaalf districten die elk jaar twee jonge afgevaardigden moeten sturen voor een strijd op leven en dood. Als haar zusje wordt gekozen, besluit Katniss Everdeen haar plaats in te nemen. Samen met Peeta Mellark vertegenwoordigt ze District 12 op de Hongerspelen, die live worden uitgezonden.

The Hunger Games direct kijken / streamen

The Hunger Games is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Hunger Games is een film binnen de genres Avontuur, Sciencefiction en Actie. met in de hoofdrol o.a. Rhoda Griffis, Paula Malcomson en Sandra Ellis Lafferty. De film duurt 2 uur 22 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.2. Direct The Hunger Games kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst het Capitool genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje tussen twaalf en achttien jaar oud afvaardigen. Zij moeten deelnemen aan 'The Hunger Games', die live worden uitgezonden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje uitgekozen wordt, neemt de zestienjarige Katniss vrijwillig haar plaats in. In de arena moet Katniss onmenselijke keuzes maken. Ze zal haar gevoelens moeten uitschakelen en de wapens ter hand moeten nemen in dit meedogenloze spel op leven en dood.

Genre

Avontuur - Sciencefiction - Actie

Lengte

2u 22m

Releasejaar

2012

Regisseur

Gary Ross

Cast

Rhoda Griffis, Paula Malcomson, Sandra Ellis Lafferty, Willow Shields, Wes Bentley, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson, en meer...