Home > Kijktip

Avatar

Nog steeds de best bezochte bioscoopfilm ooit!

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

Zeg filmmagie en je zegt Avatar. Tegen alle verwachtingen in werd de film een megasucces waarbij het box office-records brak, en terecht. De technologie die James Cameron gebruikte was zijn tijd ver vooruit en tot op de dag van vandaag een lust voor het oog. Avatar dateert uit 2009 maar is nog altijd de succesvolste film uit de geschiedenis.

Op een verre maan genaamd Pandora proberen mensen een waardevol mineraal te delven. Ze botsen met de inheemse Na'vi, een mensachtige, blauwe soort. Een gehandicapte marinier genaamd Jake Sully raakt betrokken bij het conflict en wordt verliefd op de buitenaardse wereld en een van haar inwoners. De strijd om Pandora barst los.

Avatar direct kijken / streamen

Avatar is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Apple TV logoApple TV. Avatar is een film binnen de genres Sciencefiction, Avontuur, Fantasy en Actie. met in de hoofdrol o.a. Jacob Tomuri, David Van Horn en Kelson Henderson. De film duurt 2 uur 42 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Avatar kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Jake Sully is een gehandicapte oorlogsveteraan, die met enkele anderen naar de planeet Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mensachtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan hun volk te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd en wordt ook verliefd op één van hen.

Genre

Sciencefiction - Avontuur - Fantasy - Actie

Lengte

2u 42m

Releasejaar

2009

Regisseur

James Cameron

Cast

Jacob Tomuri, David Van Horn, Kelson Henderson, Kevin Dorman, Peter Dillon, Sean Patrick Murphy, James Patrick Pitt, Kelly Kilgour, Scott Lawrence, Jason Whyte, en meer...