Home > Kijktip

Carmen Curlers

Deense topserie over elektrische krulspelden

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

In Denemarken was Carmen Curlers een geweldige hit en wij begrijpen wel waarom. De personages zijn sympathiek en er staat veel op het spel. Het is ook altijd een feest om in de kleurrijke jaren zestig te belanden. Al laat de Deens serie ook zien dat er in die tijd nog veel werk viel te verrichten op het gebied van homo- en vrouwenrechten. Een tweede en derde seizoen komen eraan.

Het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal gaat over Axel Byvang die in 1963 een krantenadvertentie ziet waarin om geld wordt gevraagd voor de ontwikkeling van een nieuwe uitvinding, de elektrische haarkruller. Axel heeft meteen door dat dit een revolutionaire uitvinding is die het leven van vrouwen gaat veranderen. In plaats van uren bij de kapper te zitten voor een watergolfje, is dat met de nieuwe krullers binnen tien minuten gepiept. Maar zie daar andere mensen ook maar eens van te overtuigen. Axel zet alles op het spel om zijn uitvinding aan de man te brengen.

Carmen Curlers direct kijken / streamen

Carmen Curlers is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Carmen Curlers is een serie binnen het genre Drama. met in de hoofdrol o.a. Signe Egholm Olsen, Rosalinde Mynster en Nicolai Jørgensen. De serie duurt 55 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct Carmen Curlers kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

In 1963 begint een zakelijk avontuur in een kelder in een klein Deens stadje. Binnen een paar jaar heeft het bedrijf 3500 werknemers, waaronder veel vrouwen, die voor het eerst de voordelen en uitdagingen ervaren van het verdienen van hun eigen geld.

Genre

Drama

Lengte

±55m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 8 afleveringen 2022

Cast

Signe Egholm Olsen, Rosalinde Mynster, Nicolai Jørgensen, Morten Hee Andersen, Mille Lehfeldt, Maria Rossing, Lars Ranthe, Garance Chansigaud, Fanny Leander Bornedal, Christian Tafdrup, en meer...