Home > Kijktip

Beetlejuice

De gekke, geestige comedy die uitgroeide tot een cultfavoriet

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Het is een klein wonder dat deze totaal maffe film überhaupt gemaakt kon worden, maar het bleek een goede gok van de filmstudio om regisseur Tim Burton vrij spel te geven. Beetlejuice werd een verrassend kassucces en een cultfavoriet. Dat is voor een groot deel te danken aan Burtons eigenzinnige stijl, maar ook aan de perfecte casting. De jonge Winona Ryder werd gelanceerd als ster en Michael Keaton kreeg de kans om zijn onbeteugelde genie te tonen. Beiden keerden terug in het vervolg Beetlejuice Beetlejuice.

Echtpaar Barbara en Adam Maitland (Geena Davis en Alec Baldwin) belandt bij een auto-ongeluk in de rivier. Bij thuiskomst wordt hen langzaam duidelijk dat ze zijn veranderd in geesten. Wanneer hun huis wordt gekocht door de familie Deetz, besluiten de Maitlands hen te verjagen met hulp van de eigenaardige Beetlejuice (Keaton). Het middel blijkt echter erger dan de kwaal.

Beetlejuice direct kijken / streamen

Beetlejuice is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Apple TV logoApple TV. Beetlejuice is een film binnen het genre Komedie. met in de hoofdrol o.a. Jeffrey Jones, Catherine O'Hara en Rachel Mittelman. De film duurt 1 uur 32 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct Beetlejuice kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Barbara en Adam Maitlin zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlins hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al vlug dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. Ook al krijgen ze de hulp van Juno, toch blijken de nieuwe eigenaars zeer goed opgewassen tegen lugubere geluiden en vreemde krachten. De Maitlins raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

Genre

Komedie

Lengte

1u 32m

Releasejaar

1988

Regisseur

Tim Burton

Cast

Jeffrey Jones, Catherine O'Hara, Rachel Mittelman, Hugo Stanger, Maurice Page, Annie McEnroe, Alec Baldwin, Geena Davis, Winona Ryder, Michael Keaton, en meer...