Home > Kijktip

Richard Jewell

De rol in deze Clint Eastwood-film is Paul Walter Hauser op het lijf geschreven

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo

Clint Eastwood is niet de subtielste regisseur, maar vertelt weer heel effectief een pakkend verhaal over een alledaagse Amerikaanse held. Essentieel is zijn casting van de titelrol: Paul Walter Hauser - bekend van I, Tonya en de serie Black Bird - is werkelijk perfect als Richard Jewell, de ietwat sullige bewaker die plotseling het middelpunt wordt van een mediastorm en politieonderzoek. Kathy Bates is weer briljant als de moeder van Richard.

In de zomer van 1996 werkt Richard Jewell als bewaker bij de Olympische Spelen in Atlanta. Als hij een verdacht pakje opmerkt en meteen doortastend optreedt, wordt hij door de media als held onthaald: de bescheiden bewaker heeft een bomaanslag voorkomen. Dan ontstaat er echter twijfel over Jewells motieven. Heeft hij de bom zelf geplaatst om de held te kunnen spelen?

Richard Jewell direct kijken / streamen

Richard Jewell is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Richard Jewell is een film binnen de genres Drama, Biografie en Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Robert Tinsley, Matthew Byrge en Alex Collins. De film duurt 2 uur 11 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct Richard Jewell kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Tijdens de Spelen van 1996 treft Richard Jewell op het centrale plein van een park in Atlanta enkele bommen in een rugtas aan en slaat alarm, maar de bommen gaan alsnog af. Later wordt Richard door de media bestempeld als een terrorist.

Genre

Drama - Biografie - Misdaad

Lengte

2u 11m

Releasejaar

2019

Regisseur

Clint Eastwood

Cast

Robert Tinsley, Matthew Byrge, Alex Collins, James H Keating, Matthew Atchley, Kendrick Cross, David Lengel, Shawn Weston Thacker, Jill-Michele Melean, Deja Dee, en meer...