Home > Kijktip

The Godfather

De verontrustende maar o zo meeslepende metamorfose van Michael Corleone

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo

The Godfather is een masterclass verhalen vertellen. De film is complex, spannend en blijft - ondanks de bijna drie uur speeltijd - altijd boeien. Na die drie uur is Michael Corleone een zoon van zijn vader geworden. En dat is een van de meest alarmerende transformaties die je ooit zult zien. De topcast onder wie Marlon Brando en Al Pacino maakt het allemaal nog beter.

De machtige Amerikaans/Italiaanse maffiafamilie van de familie Corleone regeert met harde hand over New York. Maar wanneer hoofd Vito wordt neergeknald door concurrenten, is het tijd voor een opvolger. Jongste zoon Michael wil in eerste instantie niets weten van het familiebedrijf maar wordt toch langzaam de maffia ingezogen, inclusief alle geweld en verraad dat daar bijhoort.

The Godfather direct kijken / streamen

The Godfather is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Apple TV logoApple TV. The Godfather is een film binnen de genres Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. John Marley, Richard S. Castellano en Al Martino. De film duurt 2 uur 55 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 9.2. Direct The Godfather kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie. Zijn jongste zoon, Michael, wil niets met de illegale praktijken van zijn familie te maken hebben. Als drugsbaron Virgil Sollozzo bescherming vraagt aan Don Corleone, weigert hij dit. Sollozzo beraamt vervolgens een aanslag op Don Corleone, maar deze mislukt. Voor Michael betekent dit een keerpunt: hij zint op wraak. Hij ontketent een maffiaoorlog en het oplaaiende geweld heeft grote gevolgen voor zijn hele familie.

Genre

Misdaad - Drama

Lengte

2u 55m

Releasejaar

1972

Regisseur

Francis Ford Coppola

Cast

John Marley, Richard S. Castellano, Al Martino, Sterling Hayden, Robert Duvall, Diane Keaton, James Caan, Al Pacino, Marlon Brando