Home > Kijktip

Arrival

Het eerste sf-meesterwerk van Denis Villeneuve is overdonderend

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

Voordat Denis Villeneuve furore maakte met sf-films als Blade Runner 2049 en de Dune-films, liet hij met Arrival zien dat hij de juiste persoon was voor deze klussen. De basis is een kort verhaal van Ted Chiang, dat knap werd uitgesponnen tot speelfilmlengte. Met imposante visuele en geluidseffecten overdondert Villeneuve de kijker, maar mooi acteerwerk van Amy Adams en Jeremy Renner houdt de film ook heel menselijk.

Taalkundige Louise Banks (Adams) moet komen opdraven als er op verschillende plekken buitenaardse schepen arriveren. Het leger heeft iemand nodig die kan uitvissen hoe ze met de aliens kunnen communiceren. Natuurkundige Ian Donnelly (Renner) staat haar bij. Maar hoe communiceer je met wezens die eruit zien als boomstronken en wiens schrift eruitziet als koffievlekken in een tafelkleed?

Arrival direct kijken / streamen

Arrival is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Arrival is een film binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Alex M. Yeuh, Abdul Ayoola en Abdelghafour Elaaziz. De film duurt 1 uur 56 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Arrival kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Wanneer een mysterieus ruimteschip op aarde landt, moet taalkundige Louise Banks samen met een eliteteam op onderzoek uit. Het wordt een race tegen de klok om op tijd antwoorden op hun vragen te vinden en een wereldoorlog te voorkomen. Maar tijdens haar zoektocht neemt Banks een risico dat niet alleen zichzelf, maar ook de gehele mensheid in gevaar brengt.

Genre

Sciencefiction

Lengte

1u 56m

Releasejaar

2016

Regisseur

Denis Villeneuve

Cast

Alex M. Yeuh, Abdul Ayoola, Abdelghafour Elaaziz, Bineyam Girma, Anana Rydvald, Sergiy Marchenko, Russell Yuen, Ruth Chiang, Matthew Willson, Larry Day, en meer...