Home > Kijktip

Ford v Ferrari

Matt Damon en Christian Bale in een waargebeurd racespektakel

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Heb je helemaal niks met autosport? Dan nog is deze film van James Mangold (Walk the Line, Logan) een echte aanrader. De race op het circuit van Le Mans wordt zo zinderend in beeld gebracht dat je op het puntje van je stoel zit. Verder is het verhaal van twee underdogs die de arrogante Enzo Ferrari uitdagen natuurlijk niet te versmaden. Beeld- en geluidmontage kregen beide een Oscar.

In de jaren 60 zijn de bolides van Enzo Ferrari oppermachtig op het circuit van Le Mans. Het nederige Ford besluit de Italiaan van zijn troon te stoten. Auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en coureur Ken Miles (Christian Bale) moeten daarvoor in korte tijd een haast onmogelijke prestatie leveren, en dan moet de slopende 24-uursrace zelf nog worden gereden.

Ford v Ferrari direct kijken / streamen

Ford v Ferrari is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Disney+ logoDisney+. Ford v Ferrari is een film binnen het genre Actie. met in de hoofdrol o.a. Ben Collins, Bridie Latona en Lachlan Buchanan. De film duurt 2 uur 32 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.1. Direct Ford v Ferrari kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Samen bouwden Carroll Shelby en Ken Miles een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

Genre

Actie

Lengte

2u 32m

Releasejaar

2019

Regisseur

James Mangold

Cast

Ben Collins, Bridie Latona, Lachlan Buchanan, Sean Carrigan, Andrew Burlinson, Joe Williamson, Brea Bee, Christopher Darga, Benjamin Rigby, Roberta Sparta, en meer...