Home > Kijktip

Catch-22

De waanzin van de oorlog naar de klassieker van Joseph Heller

Article header image
  • SkyShowtime logo

De meesterlijke oorlogssatire van Joseph Heller werd in 1970 al eens voor de bioscoop verfilmd, maar deze serie heeft meer tijd om alle krankzinnige verhaallijnen uit het boek uit te werken. Christopher Abbott was een slimme keuze voor de hoofdrol, en de kleurrijke types die hem omringen worden onder meer vertolkt door George Clooney (die ook een paar afleveringen regisseert), Hugh Laurie en Kyle Chandler. Lees het boek en kijk de serie; andersom kan ook.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegt de Amerikaanse kapitein Yossarian (Abbott) in bommenwerpers boven het Europese vasteland. Het probeert zich te onttrekken aan de levensgevaarlijke missies en gaat gebukt onder het idee dat iedereen hem probeert te vermoorden, maar volgens het leger bewijst dat alleen maar dat hij bij zijn gezonde verstand is. Dus moet hij vliegen. Tot overmaat van ramp wordt het aantal verplichte missies keer op keer verhoogd.

Catch-22 direct kijken / streamen

Catch-22 is te kijken/streamen op SkyShowtime logoSkyShowtime. Catch-22 is een serie binnen de genres Actie, Komedie, Drama en Oorlog. met in de hoofdrol o.a. Christopher Abbott, Daniel David Stewart en George Clooney. De serie duurt 45 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct Catch-22 kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

John Yossarian is piloot van een bommenwerper bij de Amerikaanse luchtmacht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij raakt gefrustreerd door het feit dat duizenden mensen die hij nog nooit heeft ontmoet hem proberen te vermoorden. Zijn echte probleem is echter niet de vijand, maar eerder zijn eigen leger die het aantal missies maar blijft verhogen. Als Yossarian elke poging doet om zijn militaire taken te ontlopen, zal hij in strijd zijn met "Catch-22", een hilarische, sinistere, bureaucratische regel.

Genre

Actie - Komedie - Drama - Oorlog

Lengte

±45m

Releasejaar

2019

Seizoenen

1 6 afleveringen 2019

Regisseur

Grant Heslov

Cast

Christopher Abbott, Daniel David Stewart, George Clooney, Gerran Howell, Giacomo Rocchini, Graham Patrick Martin, Grant Heslov, Hugh Laurie, Ian Toner, Austin Stowell, en meer...