Home > Kijktip

Bridget Jones's Diary

Klassieke Britse romcom die je niet vaak genoeg kunt kijken

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Als je één romcom in je leven gezien moet hebben, dan is het Bridget Jones’ Diary. Bridget is onhandig, ongelukkig in de liefde, ze staat voortdurend op de weegschaal en drinkt te veel. Voor veel vrouwen een herkenbare staat van zijn. Maar de film is boven alles (nog steeds) heel erg grappig.

Bridget Jones is een vrijgezelle dertiger in Londen die druk bezig is zichzelf en een leuke man te vinden. Ze is hevig verliefd op haar charmante maar onuitstaanbare baas bij de uitgeverij maar de liefde lijkt toch echt van een andere, onverwachte kant te komen.

Bridget Jones's Diary direct kijken / streamen

Bridget Jones's Diary is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Bridget Jones's Diary is een film binnen het genre Romantische komedie. met in de hoofdrol o.a. Felicity Montagu, Paul Brooke en Charmian May. De film duurt 1 uur 45 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.8. Direct Bridget Jones's Diary kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Dertigplusser Bridget Jones is vrijgezel en alsof ze dat zelf niet erg genoeg vindt, wordt zij daar constant aan herinnerd door mensen in haar omgeving. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen beschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Als ze zich aan haar voornemens wil houden, lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch.

Genre

Romantische komedie

Lengte

1u 45m

Releasejaar

2001

Regisseur

Sharon Maguire

Cast

Felicity Montagu, Paul Brooke, Charmian May, James Faulkner, Jim Broadbent, Celia Imrie, Gemma Jones, Hugh Grant, Colin Firth, Renée Zellweger, en meer...