Home > Kijktip

Saving Private Ryan

Zie het maar eens droog te houden bij deze klassieker

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Het eerste half uur, waarin Amerikaanse soldaten tijdens D-Day voet zetten op een Frans strand, is hyperrealistisch en onvergetelijk. De kogels, gesneuvelde militairen en afgerukte ledematen vliegen je om de oren. Alleen daarom al zou iedereen Saving Private Ryan moeten zien. Daarna volgt een epische zoektocht die uitmondt in een einde waarbij je wel een hart van steen moet hebben om niet tranen met tuiten te huilen.

De Tweede Wereldoorlog hakt er flink in bij de familie Ryan. Het leger heeft Margaret Ryan al drie keer moeten vertellen dat een van haar zoons is gesneuveld. Als de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger hoort dat er nog een vierde Ryan-broer is, neemt hij een bijzonder besluit. Het leger zal er alles aan doen om hem (Matt Damon) veilig thuis te krijgen. Aan kapitein Miller (Tom Hanks) de taak om dat voor elkaar te krijgen. Alleen weet niemand waar soldaat Ryan is.

Saving Private Ryan direct kijken / streamen

Saving Private Ryan is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Saving Private Ryan is een film binnen de genres Oorlog en Drama. met in de hoofdrol o.a. Ted Danson, Vin Diesel en Giovanni Ribisi. De film duurt 2 uur 49 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct Saving Private Ryan kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Tijdens de Tweede Wereldoorlog komen drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan vlak na elkaar op het slagveld om het leven. Generaal George C. Marshall geeft de opdracht om de vierde zoon, soldaat James Ryan, op te sporen om hem terug te laten keren naar de Verenigde Staten. Een speciale eenheid onder leiding van kapitein Miller gaat op zoek naar James Ryan, die vermist is geraakt op het Franse platteland. De militairen stuiten achter de vijandelijke linies op zoveel leed, dat ze steeds meer gaan twijfelen over het nut van de missie. Hoever moet je gaan om het leven van één soldaat te redden?

Genre

Oorlog - Drama

Lengte

2u 49m

Releasejaar

1998

Regisseur

Steven Spielberg

Cast

Ted Danson, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, Jeremy Davies, Adam Goldberg, Barry Pepper, Edward Burns, Tom Sizemore, Matt Damon, Tom Hanks, en meer...