Home > Kijktip

Interstellar

Pure sf met een menselijk hart

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

Met Interstellar presteerde regisseur Christopher Nolan iets heel zeldzaams: hij maakte een 'harde' sciencefictionfilm met zeer menselijke personages en diep emotionele scènes. Voor het sf-deel kon hij vertrouwen op het advies van fysicus en Nobelprijswinnaar Kip Thorne, voor de menselijke kant op geweldig acteerwerk van Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain. Het resultaat is een triomf: een film over zwarte gaten en een vader-dochterrelatie, die nergens wringt.

In 2067 dreigt de mensheid uit te sterven door een ecologische ramp. Voormalig NASA-testpiloot Joseph Cooper (McConaughey) en zijn dochter Murph komen op het spoor van een geheim NASA-complex, gerund door dr. Brand (Michael Caine). Die stuurt Cooper op een missie om een bewoonbare planeet te vinden waar toekomstige generaties kunnen leven. Dat betekent wel dat Cooper zijn eigen kinderen moet achterlaten, zonder garantie dat hij terugkeert.

Interstellar direct kijken / streamen

Interstellar is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Interstellar is een film binnen de genres Sciencefiction en Drama. met in de hoofdrol o.a. Bill Irwin, Francis X. McCarthy en Collette Wolfe. De film duurt 2 uur 49 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.7. Direct Interstellar kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Op zoek naar een bewoonbare planeet zijn drie astronautenteams tegelijk via wormgaten in het heelal in een verre sterrenstelsels terechtgekomen. Het contact met hen is verbroken en ondanks het zware afscheid van zijn geliefde tienjarige dochter Murph, begint voormalig astronaut Joe Cooper met zijn collega dr. Amelia Brand en twee wetenschappers aan een interstellaire missie.

Genre

Sciencefiction - Drama

Lengte

2u 49m

Releasejaar

2014

Regisseur

Christopher Nolan

Cast

Bill Irwin, Francis X. McCarthy, Collette Wolfe, Timothée Chalamet, John Lithgow, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, Matt Damon, David Oyelowo, Michael Caine, en meer...