Home > Kijktip

Rocketman

Spetterend en meeslepend: precies de filmbiografie die Elton John verdiende

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Ziggo logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Vlak na Bohemian Rhapsody verscheen er nog een filmbiografie over een grote Britse rockster, en opnieuw was het een schot in de roos. Taron Egerton zet voortreffelijk een even sympathieke als flamboyante Elton John neer en de vele liedjes zijn op een effectieve, musical-achtige manier met het verhaal verweven. Sir Elton en Bernie Taupin scoorden ook nog een Oscar met hun filmsong '(I'm Gonna) Love Me Again'.

Eind jaren tachtig zit Elton John op en dood punt in zijn leven. Hij is verslaafd aan drank en drugs en blikt tijdens een rehab-sessie terug op zijn onstuimige leven, dat in flashbacks verteld wordt. We zien Eltons ongelukkige jeugd, zijn kennismaking met muziek en zijn ontmoeting met Bernie Taupin, die zijn vaste songwriter zou worden. Hoe beter het met Eltons carrière gaat, hoe meer hij ontspoort.

Rocketman direct kijken / streamen

Rocketman is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Ziggo logoZiggo. Rocketman is een film binnen de genres Biografie, Musical en Drama. met in de hoofdrol o.a. Alison Ball, Matthew Illesley en Graham Fletcher-Cook. De film duurt 2 uur 01 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.3. Direct Rocketman kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Als de jonge Reginald Dwight klaar is met zijn studie, verandert hij zijn naam in Elton John. Hij ontmoet John Reid die zijn manager wordt en van hem een superster maakt, maar die ook voor veel problemen in zijn leven zorgt.

Genre

Biografie - Musical - Drama

Lengte

2u 01m

Releasejaar

2019

Regisseur

Dexter Fletcher

Cast

Alison Ball, Matthew Illesley, Graham Fletcher-Cook, Luke White, Anna Benamati, Jamie Bacon, Bella Ava Georgiou, Ziad Abaza, Charlotte Sharland, Julian Ferro, en meer...