Home > Kijktip

Pretty Woman

De romantische komedie die van Julia Roberts een ster maakte

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Pretty Woman kreeg behoorlijk wat kritiek toen ie uitkwam in 1990. De film zou het beroep van prostituée verheerlijken. En laten we wel wezen, dat is waar. Maar dat Pretty Woman een geweldige romantische komedie is, is ook waar. Bovendien betekende dit de doorbraak van Julia Roberts en die hadden we voor geen goud willen missen.

Multimiljonair Edward Lewis huurt escort Vivian voor een week in. Maar Vivian is zo leuk en mooi dat hij tot over zijn oren verliefd wordt op de roodharige krullenbol. Nadat er een paar obstakels zijn overwonnen, leven Edward en Vivian nog lang en gelukkig. Precies zoals het hoort in een romcom.

Pretty Woman direct kijken / streamen

Pretty Woman is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Pretty Woman is een film binnen het genre Romantische komedie. met in de hoofdrol o.a. Judith Baldwin, Elinor Donahue en Amy Yasbeck. De film duurt 1 uur 51 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.1. Direct Pretty Woman kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De rijke zakenman Edward neemt prostituee Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar. Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen is natuurlijk onmogelijk.. of niet?

Genre

Romantische komedie

Lengte

1u 51m

Releasejaar

1990

Regisseur

Garry Marshall

Cast

Judith Baldwin, Elinor Donahue, Amy Yasbeck, Alex Hyde-White, Hector Elizondo, Laura San Giacomo, Jace Alexander, Ralph Bellamy, Julia Roberts, Richard Gere, en meer...