Home > Kijktip

Annihilation

Sterke cast en mooie special effects in een raadselachtige sf-thriller

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Als er één genre is waarin scenarist regisseur Alex Garland (Civil War) uitblinkt, dan is het wel sciencefiction. De maker van de film Ex Machina en tv-serie Devs baseerde deze Netflix-film op het boek van Jeff Vandermeer. Hij castte een stel prima actrices - Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez en Tessa Thompson - als driedimensionale personages, wat we niet zo vaak zien in een sf-film. De special effects zijn de kers op de taart.

Wetenschapper en voormalig soldaat Lena (Portman) is met een team naar 'The Shimmer' gestuurd, een geheimzinnig gebied dat zich langzaam maar zeker uitbreidt rond de plek waar drie jaar geleden een meteoriet is neergestort. Lena is de enige van de expeditie die levend is teruggekeerd. Wat is er gebeurd in de verboden zone en wat is de verklaring voor de bizarre gemuteerde planten en dieren in het gebied?

Annihilation direct kijken / streamen

Annihilation is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Annihilation is een film binnen het genre Thriller. met in de hoofdrol o.a. Miroslav Zaruba, Lily Taylor en Matthew Simpson. De film duurt 1 uur 55 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.8. Direct Annihilation kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Vier vrouwen besluiten op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.

Genre

Thriller

Lengte

1u 55m

Releasejaar

2018

Regisseur

Alex Garland

Cast

Miroslav Zaruba, Lily Taylor, Matthew Simpson, Daniel Prewitt, Hiten Patel, Kumud Pant, Bobby Mahmi, Cosmo Jarvis, Honey Holmes, Helena Holmes, en meer...