Home > Kijktip

Her

Kunstmatige intelligentie eng? Niet als ze klinkt als Scarlett Johansson!

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • Cinetree logo
  • Cinemember logo

Een eenzame man die verliefd wordt op een sexy computer. Klinkt als het idee voor een comedy, maar Spike Jonze maakte er een drama van dat je grijpt, ontroert en aan het denken zet. Tegelijkertijd blijft het ook gewoon een heel leuke film dankzij de mooie hoofdrol van Joaquin Phoenix.

De gedeprimeerde schrijver Theodore Twombly stevent af op een scheiding en voelt zich eenzaam. Dan installeert hij een nieuw besturingssysteem op zijn computer met een kunstmatig intelligente assistent. Hij raakt in gesprek met 'haar' (ze heeft de stem van Scarlett Johansson), en van het een komt het ander.

Her direct kijken / streamen

Her is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en NPO Start logoNPO Start. Her is een film binnen de genres Drama, Romantiek en Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Olivia Wilde, Matt Letscher en Kristen Wiig. De film duurt 2 uur 06 minuten . Direct Her kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Film over Theodore Twombly, een complex en gevoelig man die zijn geld verdient door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren.

Genre

Drama - Romantiek - Sciencefiction

Lengte

2u 06m

Releasejaar

2013

Regisseur

Spike Jonze

Cast

Olivia Wilde, Matt Letscher, Kristen Wiig, Chris Pratt, Rooney Mara, Bill Hader, Amy Adams, Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix