Home > Kijktip

The Favourite

Heerlijk grof, verrukkelijk vilein en briljant geacteerd, met een Oscar voor Olivia Colman

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo
  • MeJane logo

De eerdere films van Yorgos Lanthimos (Dogtooth, The Lobster, The Killing of a Sacred Deer) waren meesterlijk, maar ronduit ongemakkelijk kijkvoer. Dit keer kiest hij een luchtiger toon voor een film die zwaar leunt op het acteervuurwerk van de drie hoofdrolspeelsters. Er wordt stevig gevloekt, belazerd, vernederd en verraden, en dat is een feest om te zien.

In 1705 regeert de Engelse koningin Anne (Olivia Colman) met tegenzin. Haar gezondheid is slecht, ze rouwt om haar dode kinderen en laat de beslissingen over aan haar vertrouweling en minnares Sarah Churchill (Rachel Weisz). Als Sarahs jongere nichtje Abigail Hill (Emma Stone) aan het hof arriveert, ontbrandt er tussen de twee een strijd om Annes gunsten.

The Favourite direct kijken / streamen

The Favourite is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Favourite is een film binnen de genres Komedie, Drama, Biografie en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Djordje Jovanovic, Gavin Henderson en Peter Brookes. De film duurt 1 uur 59 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.5. Direct The Favourite kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

Genre

Komedie - Drama - Biografie - Historisch

Lengte

1u 59m

Releasejaar

2018

Regisseur

Yorgos Lanthimos

Cast

Djordje Jovanovic, Gavin Henderson, Peter Brookes, Wilson Radjou-Pujalte, Ben English, Joe Alwyn, Timothy Innes, James Melville, Anthony Dougall, Declan Wyer, en meer...