Home > Kijktip

Downsizing

Deze eigenzinnige sf-satire van Alexander Payne verdient een tweede kans

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Deze maatschappijkritische satire van Alexander Payne (The Holdovers) is nogal onevenwichtig en verandert een paar keer drastisch van toon, maar is een verborgen pareltje dat je niet mag missen. Het sf-idee waarmee de film begint is heel origineel en wordt leuk uitgewerkt. Ook daarna blijft de film verrassen, maar de grootste ontdekking is nog wel Hong Chau in een heerlijke rol.

Paul en Audrey Safranek (Matt Damon en Kristen Wiig) besluiten mee te doen aan een nieuw project. Ze laten zich krimpen tot ongeveer 13 cm lengte om luxe te kunnen leven van hun spaargeld in een klein - maar voor hen heel riant - huis in een exclusieve gemeenschap. Op het laatste moment haakt Audrey echter af. Dan maakt Paul kennis met activiste Ngoc Lan Tran (Hong Chau).

Downsizing direct kijken / streamen

Downsizing is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Downsizing is een film binnen de genres Komedie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Jason Sudeikis, Jayne Houdyshell en Søren Pilmark. De film duurt 2 uur 21 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 5.8. Direct Downsizing kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap _ een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Genre

Komedie - Drama

Lengte

2u 21m

Releasejaar

2017

Regisseur

Alexander Payne

Cast

Jason Sudeikis, Jayne Houdyshell, Søren Pilmark, Udo Kier, Ingjerd Egeberg, Rolf Lassgård, Kristen Wiig, Hong Chau, Christoph Waltz, Matt Damon, en meer...