Home > Kijktip

Ex Machina

We gaan er allemaal aan door AI, kijk zelf maar!

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

In de film moet robot Ava een mens ervan zien te overtuigen dat zijzelf ook een mens is. En dat lukt heel aardig, want Ava lijkt een bewustzijn te hebben ontwikkeld. Ex Machina dateert al weer van een tijdje geleden, maar het onderwerp is actueler dan ooit. Waarschijnlijk moordt artificial Intelligence de mensheid op den duur uit en in deze prachtig uitziende film kunnen we nu al zien hoe we het allemaal over onszelf afriepen.

Caleb (Domhnall Gleeson) is een jonge programmeur bij 's werelds grootste internetbedrijf. Hij wint een wedstrijd om een week door te mogen brengen in een afgelegen huisje, dat eigendom is van Nathan (Oscar Isaac), de kluizenaar die CEO is van het bedrijf. Het is een droom die uitkomt, tot Caleb ontdekt dat hij onderdeel is van een experiment met Ava (Alicia Vikander), een robot in het lichaam van een bloedmooie vrouw. Caleb moet Ava gaan testen, maar hoe langer de twee bezig zijn, hoe meer Ava de touwtjes in handen krijgt.

Ex Machina direct kijken / streamen

Ex Machina is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en SkyShowtime logoSkyShowtime. Ex Machina is een film binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Elina Alminas, Tiffany Pisani en Gana Bayarsaikhan. De film duurt 1 uur 48 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.7. Direct Ex Machina kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Caleb is een vierentwintigjarige progarammeur bij 's werelds grootste internetbedrijf. Hij wint een wedstrijd om een week door te mogen brengen in een afgelegen huisje, dat eigendom is van Nathan, de teruggetrokken levende CEO van het bedrijf. Maar, als Caleb diep in de bergen bij het huisje aankomt, ontdekt hij dat hij onderdeel is van een vreemd en fascinerend experiment met de met kunstmatige intelligentie uitgeruste robot 'Ava' in het lichaam van een prachtig meisje.

Genre

Sciencefiction

Lengte

1u 48m

Releasejaar

2014

Regisseur

Alex Garland

Cast

Elina Alminas, Tiffany Pisani, Gana Bayarsaikhan, Symara A. Templeman, Claire Selby, Corey Johnson, Sonoya Mizuno, Alicia Vikander, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, en meer...