Home > Kijktip

Edge of Tomorrow

Spectaculaire actie met Tom Cruise die in de pan wordt gehakt door aliens

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Vaak zijn films waarin de hoofdpersoon telkens hetzelfde beleeft wat eentonig. Zo niet Edge of Tomorrow waarin de herhaalde dag van Tom Cruise genoeg van elkaar verschilt om leuk en fris te blijven. Maar het hoogtepunt van de film zijn de verbluffende actiescènes die je op het puntje van je stoel houden. En dat Tom Cruise nu eens een sukkeltje speelt in plaats van een alleswetende actieheld, is ook geinig.

Legerofficier William Cage heeft vooral ervaring als woordvoerder en niet als soldaat, toch moet hij zich tijdens een invasie van buitenaardse wezens ineens zien te redden op het slagveld. En dan gaat het ook nog eens om aliens die de mensheid zo snel mogelijk uitroeien als hobby lijken te hebben. Ze zijn ogenschijnlijk onverslaanbaar. Cage gaat dan ook al rap het hoekje om, maar komt telkens terug op het slagveld omdat hij in een loop zit. Met hulp van vechtmachine Rita Vrataski (Emily Blunt) komt hij iedere keer een stukje verder.

Edge of Tomorrow direct kijken / streamen

Edge of Tomorrow is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Edge of Tomorrow is een film binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Charlotte Riley, Dragomir Mrsic en Franz Drameh. De film duurt 1 uur 53 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Edge of Tomorrow kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski. Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.

Genre

Sciencefiction

Lengte

1u 53m

Releasejaar

2014

Regisseur

Doug Liman

Cast

Charlotte Riley, Dragomir Mrsic, Franz Drameh, Kick Gurry, Tony Way, Jonas Armstrong, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Emily Blunt, Tom Cruise, en meer...