Home > Kijktip

Indiana Jones and the Last Crusade

Dit familie-uitstapje van Indiana Jones en zijn vader is puur goud

Article header image
  • Prime Video logo
  • Ziggo logo
  • SkyShowtime logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo

"Nazi's, I hate those guys", gromt Harrison Ford in deze derde Indiana Jones-film. Die dekselse Duitsers blijken opnieuw de perfecte vijand in deze zeer waardige opvolger van Raiders of the Lost Ark. De casting van Sean Connery als Indy's vader was geniaal en er is natuurlijk weer non-stop actie.

Als Indiana Jones hoort dat zijn vader is verdwenen tijdens het zoeken van de heilige graal, gaat de archeoloog en avonturier naar hem op zoek. De speurtocht begint in Venetië en dan blijkt dat er weer nazi's in het spel zijn. Indy begeeft zich in het hol van de leeuw.

Indiana Jones and the Last Crusade direct kijken / streamen

Indiana Jones and the Last Crusade is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Ziggo logoZiggo en SkyShowtime logoSkyShowtime. Indiana Jones and the Last Crusade is een film binnen het genre Avontuur. met in de hoofdrol o.a. Robert Eddison, Alexei Sayle en Michael Byrne. De film duurt 2 uur 07 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.2. Direct Indiana Jones and the Last Crusade kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In 1912 zit een jonge Indiana Jones een bende achterna die een kostbaar kruis heeft gestolen. Wanneer het hem uiteindelijk gelukt is het juweel te bemachtigen en aan historicus Brody te overhandigen, kan hij zijn baan als leraar weer oppakken. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van dokter Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Heilige Graal. Eindelijk kan hij samen met zijn vader naar Afrika vertrekken, maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Heilige Graal op de kop wil tikken.

Genre

Avontuur

Lengte

2u 07m

Releasejaar

1989

Regisseur

Steven Spielberg

Cast

Robert Eddison, Alexei Sayle, Michael Byrne, Julian Glover, John Rhys-Davies, River Phoenix, Alison Doody, Denholm Elliott, Sean Connery, Harrison Ford, en meer...