Home > Kijktip

Tár

Dronken van de macht creëert Lydia Tár haar eigen ondergang

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

In dit perfect vertelde drama, genomineerd voor zes Oscars, laat regisseur Todd Field zien dat tijden veranderen. Hij laat het aan de kijker om daar een oordeel over te vellen. Cate Blanchett was de perfecte keuze voor de rol van een dirigent die zich door roem en status onaantastbaar waant.

Als de eerste vrouwelijke dirigent van de Berliner Philharmoniker is Lydia Tár een voorbeeld voor velen en voortrekker voor meer vrouwen in de klassieke muziek. Met haar gedrag tegenover collega's, studenten en haar eigen partner gaat ze echter over grenzen heen, en daarmee zet ze haar eigen ondergang in beweging.

Tár direct kijken / streamen

Tár is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Tár is een film binnen de genres Drama en Muziek. met in de hoofdrol o.a. Cate Blanchett, Nina Hoss en Noémie Merlant. De film duurt 2 uur 38 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct Tár kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Lydia Tár, gezien als één van de grootste levende componerende dirigenten en de eerste vrouwelijke leider van een gerenommeerd Duits orkest, wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Genre

Drama - Muziek

Lengte

2u 38m

Releasejaar

2022

Regisseur

Todd Field

Cast

Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Sylvia Flote, Mila Bogojevic, Allan Corduner, Fabian Dirr, en meer...