Home > Kijktip

The Father

Een verrassend, ontregelend en briljant drama met Hopkins op z'n best

Article header image
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • MeJane logo

Laat je niet foppen door de sentimentele filmposters met Anthony Hopkins en Olivia Colman: dit is geen warm familiedrama maar een ontregelend meesterwerkje dat de kijker in het hoofd van een dementerende man plaatst. Florian Zeller baseerde de film op zijn eigen toneelstuk en kreeg een Oscar voor het scenario. Een tweede beeldje ging naar de titelrol van Hopkins.

Anne (Colman) maakt zich zorgen over haar vader Anthony (Hopkins), die vergeetachtig wordt en zijn zorgverleners steeds het huis uit jaagt. Anne wil met haar man verhuizen naar Parijs, maar dat zou betekenen dat Anthony naar een tehuis moet. Ze vestigt haar hoop op een nieuwe hulp. Ondertussen raakt Anthony meer en meer verward.

The Father direct kijken / streamen

The Father is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Videoland logoVideoland en NPO Start logoNPO Start. The Father is een film binnen de genres Drama en Mysterie. met in de hoofdrol o.a. Anthony Hopkins, Olivia Colman en Mark Gatiss. De film duurt 1 uur 33 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.2. Direct The Father kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De dementerende Anthony weigert alle hulp van zijn dochter wanneer hij ouder en steeds minder autonoom wordt. Zij vertrekt naar Parijs en wil er zeker van zijn dat er zorg gedragen wordt voor haar vader. Wanneer zijn toestand verslechtert, begint hij te twijfelen aan zijn dierbaren, aan zijn eigen gedachten en zelfs aan wat er echt is. Personen en plaatsen worden door elkaar gehaald, tot de kijker even verward is als Anthony zelf.

Genre

Drama - Mysterie

Lengte

1u 33m

Releasejaar

2020

Regisseur

Florian Zeller

Cast

Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Olivia Williams, Imogen Poots, Rufus Sewell, Ayesha Dharker, Roman Zeller, Scott Mullins, Evie Wray, en meer...