Home > Kijktip

Grimm

Deze verrassende misdaadserie vol sprookjeswezens kreeg heel wat fans

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo

Een politieserie met elementen uit de sprookjes van Grimm? Het is misschien niet de beste tv die je ooit gaat zien, maar de verhaallijnen zijn verrassend genoeg om te blijven kijken. De leuke personages en knullige effecten maken het een bijzonder sympathiek geheel, dat na zes seizoenen keurig wordt afgerond.

Rechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat veel van de moorden in Portland gepleegd worden door wezens die uit sprookjes lijken te komen. Via de dagboeken van zijn tante ontdekt hij dat hij een Grimm is: de telg uit een geslacht van krijgers die deze wezens bestrijden. Gelukkig blijken niet alle wezens kwaadaardig.

Grimm direct kijken / streamen

Grimm is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video en SkyShowtime logoSkyShowtime. Grimm is een serie binnen de genres Misdaad, Drama en Fantasy. met in de hoofdrol o.a. Elizabeth Tulloch, David Giuntoli en Reggie Lee. De serie duurt 43 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Grimm kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Rechercheur Nick Burkhardt dacht dat hij geschikt was voor het zware werk bij de afdeling moordzaken in Portland, Oregon. En dat gaat prima, tot hij dingen begint te zien die hij niet kan verklaren. Zo ziet hij een prachtige vrouw plotseling veranderen in een lelijke heks en ziet hij een normale man aan voor een gemene trol. Nick begint aan zichzelf te twijfelen, maar dankzij een bezoek aan zijn enige nog levende familielid komt hij achter de waarheid van zijn visioenen: hij is een afstammeling van een oud jagersras, de Grimms, dat eeuwenlang de wereld behoedde voor bovennatuurlijke wezens.

Genre

Misdaad - Drama - Fantasy

Lengte

±43m

Releasejaar

2011

Seizoenen

1 22 afleveringen 2011
2 22 afleveringen 2012
3 22 afleveringen 2013
4 22 afleveringen 2014
5 21 afleveringen 2015
6 13 afleveringen 2017

Regisseur

Norberto Barba, Marc Buckland, Aaron Lipstadt, Eric Laneuville

Cast

Elizabeth Tulloch, David Giuntoli, Reggie Lee, Sasha Roiz, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Claire Coffee, Bree Turner, Robert Blanche, Jacqueline Toboni, en meer...