Home > Kijktip

Alien

Deze sf-horrorklassieker is oogstrelend en o zo gruwelijk

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Alien is een van de beste sciencefictionfilms én een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, en dat is best uniek. Regisseur Ridley Scott toont een realistisch toekomstbeeld aan boord van een aftands ruimteschip in een angstaanjagende situatie. De vormgeving en special effects zijn revolutionair en de cast is formidabel.

Nadat handelsschip Nostromo op een noodsignaal reageert en een landing uitvoert op een vreemde planeet, blijkt er een verstekeling aan boord te zijn. Terwijl de zevenkoppige bemanning op een gruwelijke manier wordt uitgedund, vecht Ellen Ripley (Sigourney Weaver) voor haar leven. Dit begin van de Alien-serie is een ware klassieker.

Alien direct kijken / streamen

Alien is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Alien is een film binnen de genres Sciencefiction en Horror. met in de hoofdrol o.a. Eddie Powell, Helen Horton en Bolaji Badejo. De film duurt 1 uur 57 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Alien kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Een Amerikaans ruimteschip maakt zich klaar om terug te keren naar de aarde. Als de boordcomputer buitenaards leven signaleert, stelt de bemanning een onderzoek in. Het routineonderzoek draait al snel uit op een nachtmerrie.

Genre

Sciencefiction - Horror

Lengte

1u 57m

Releasejaar

1979

Regisseur

Ridley Scott

Cast

Eddie Powell, Helen Horton, Bolaji Badejo, Yaphet Kotto, Ian Holm, Harry Dean Stanton, Veronica Cartwright, John Hurt, Tom Skerritt, Sigourney Weaver, en meer...