Home > Kijktip

The Shining

Kijkend naar The Shining word je langzaam net zo gek als Jack Nicholson

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo

Toen The Shining in 1980 uitkwam, waren de meeste recensenten nog niet erg positief. Tegenwoordig wordt de film van Stanley Kubrick, met een Jack Nicholson die langzaam krankzinnig wordt, beschouwd als een meesterwerk. De geesten, de griezelige sfeer van het verlaten hotel en de schrikmomenten doen de rest.

Ex-alcoholist Jack Torrence brengt met zijn vrouw Wendy en jonge zoontje Danny de winter door in het verlaten Overlook Hotel in de bergen van Colorado. Jack is er conciërge maar hij wil het verblijf vooral aangrijpen om eindelijk de roman te schrijven die hij al jaren in zijn hoofd heeft. Maar wanneer de geesten in het hotel tot leven komen, wordt Jack langzaam gek.

The Shining direct kijken / streamen

The Shining is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Shining is een film binnen de genres Horror, Mysterie en Drama. met in de hoofdrol o.a. Lia Beldam, Tony Burton en Anne Jackson. De film duurt 2 uur 26 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct The Shining kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Jack Torrance en zijn gezin nemen hun intrek in het gigantische maar afgelegen en leegstaande Overlook Hotel. Eventjes weg van de bewoonde wereld. Weg van het alcoholisme dat Jacks carrière als schrijver dwarsboomt. Weg van de gewelddadige uitbarstingen die Jacks verleden teisteren. Maar zijn zoontje weet wel beter. Want de helderziende Danny beseft dat de boze geesten die door het hotel waren het op zijn speciale gave gemunt hebben.

Genre

Horror - Mysterie - Drama

Lengte

2u 26m

Releasejaar

1980

Regisseur

Stanley Kubrick

Cast

Lia Beldam, Tony Burton, Anne Jackson, Joe Turkel, Philip Stone, Barry Nelson, Scatman Crothers, Danny Lloyd, Shelley Duvall, Jack Nicholson, en meer...