Home > Kijktip

Ratatouille

Ober, er zit een rat in m'n soep!

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Niemand houdt van ratten. Toch slaagt Ratatouille er moeiteloos in om ons verliefd te laten worden op de Franse rat Remy die met een beetje hulp van schoonmaker Linguini een hele goede kok blijkt te zijn. De leuke personages, vrolijke muziek, en humor maakte Ratatouille tot de zomerhit van 2007. En natuurlijk zit er ook een mooie boodschap verborgen in de film.

Pixar-film waarin rat Remy droomt van een carrière als chefkok. Hij komt in het riool terecht en dat blijkt een geluk bij een ongeluk. Remy komt precies uit onder het restaurant van zijn idool, de kok Auguste Gusteau. Hij grijpt zijn kans en helpt de niet erg getalenteerde kok Linguini een sterkok te worden.

Ratatouille direct kijken / streamen

Ratatouille is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Ratatouille is een film binnen de genres Animatie, Komedie en Familie. met in de hoofdrol o.a. Julius Callahan, Will Arnett en Peter Sohn. De film duurt 1 uur 51 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.1. Direct Ratatouille kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Remy, een gepassioneerd ratje, droomt ervan ooit een grote Franse chefkok te worden, ook al ziet zijn familie dat niet zitten. Niets houdt hem echter tegen en alsof het zo moest zijn, raakt hij verzeild in het riool van Parijs. Remy komt precies uit onder het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau. Ondanks de gevaren waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker in de keuken van een verfijnd Frans restaurant tegenaan loopt, zet Remy's passie voor koken al gauw de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop.

Genre

Animatie - Komedie - Familie

Lengte

1u 51m

Releasejaar

2007

Regisseur

Jan Pinkava, Brad Bird

Cast

Julius Callahan, Will Arnett, Peter Sohn, Brian Dennehy, Ian Holm, Brad Garrett, Peter O'Toole, Janeane Garofalo, Lou Romano, Patton Oswalt, en meer...