Home > Kijktip

Aliens

Met dit vervolg maakte James Cameron een van de beste actiefilms aller tijden

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Nadat Ridley Scott met Alien de perfecte combinatie van sciencefiction en horror maakte, leverde James Cameron met het vervolg Aliens een meesterlijke mix van sf en actie. Na een rustig begin zet de regisseur zijn voet op het gaspedaal en haalt hem daar niet meer vanaf. De climax is legendarisch.

Na 57 jaar in vriesslaap wordt Ellen Ripley (Sigourney Weaver), de enige overlevende van de eerste film, opgepikt in haar shuttle. Ze probeert haar leven op te pakken, maar wordt dan gevraagd om met een team taaie ruimtemariniers naar een kolonie te gaan die vergeven is van de dodelijke aliens.

Aliens direct kijken / streamen

Aliens is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Aliens is een film binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. William Armstrong, John Lees en Carl Toop. De film duurt 2 uur 17 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.4. Direct Aliens kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

Genre

Sciencefiction

Lengte

2u 17m

Releasejaar

1986

Regisseur

James Cameron

Cast

William Armstrong, John Lees, Carl Toop, Barbara Coles, Blain Fairman, Alibe Parsons, Alan Polonsky, Valerie Colgan, Paul Maxwell, Trevor Steedman, en meer...