Home > Kijktip

Unfriended

Beeldschermen vertellen een verrassend spannend verhaal in deze originele spookthriller

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Een jaar of tien geleden bedachten filmmakers een nieuwe manier van verhalen vertellen: screenlife. Daarbij is alles wat je te zien krijgt afkomstig van het beeldscherm van een computer, tablet of smartphone. De Russische regisseur Timur Bekmambetov (Nightwatch) kwam op het idee om op deze manier een horrorthriller te maken. Het resultaat is verrassend effectief. Bekmambetov herhaalde het kunstje in de thrillers Missing en Profile.

Als scholier Laura Barns op een feestje out gaat en haar 'vrienden' daarvan een vernederende video online zetten, pleegt ze zelfmoord. Diezelfde vrienden worden kort daarna online gestalkt door een geheimzinnige gebruiker die zich billy227 noemt. Het account van deze gebruiker blijkt van Laura te zijn. Het lijkt erop dat de geest van Laura nog een appeltje te schillen heeft met de treiteraars.

Unfriended direct kijken / streamen

Unfriended is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Unfriended is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Michael Herbig, Denis Lyons en Konstantin Khabenskiy. De film duurt 1 uur 23 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 5.6. Direct Unfriended kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Wanneer zes schoolvrienden op een nacht aan het videochatten zijn, ontvangen ze een Skype-bericht van een klasgenote die precies een jaar eerder zelfmoord heeft gepleegd. Aanvankelijk denken ze dat het een grap is, maar wanneer het meisje de diepste geheimen van de vrienden begint te onthullen, realiseren ze zich dat ze te maken hebben met iets bovennatuurlijks. Iets wat hen dood wil hebben.

Genre

Horror

Lengte

1u 23m

Releasejaar

2014

Regisseur

Levan Gabriadze

Cast

Michael Herbig, Denis Lyons, Konstantin Khabenskiy, Tony Hernandez, Anthony Eftimeo, Christa Hartsock, Cal Barnes, Mickey River, Jacob Wysocki, Renee Olstead, en meer...