Home > Kijktip

Mad Max: Fury Road

Dit late Mad Max-vervolg overtreft alle eerdere delen - en niet zo'n beetje

Article header image
  • Prime Video logo
  • HBO Max logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Na zijn eerste drie Mad Max-films duurde het dertig jaar voordat regisseur George Miller dit meesterlijke vervolg afleverde. Tom Hardy bleek een uitstekende keus om het stokje van Mel Gibson over te nemen en Charlize Theron maakt indruk als Furiosa (die een eigen spin-off kreeg). Een visueel spektakel dat van begin tot eind de voet stevig op het gaspedaal houdt. De muziek van Junkie XL zorgt voor nog wat extra energie.

In een postapocalyptische toekomst belandt Max Rockatansky in handen van krijgsheer Immortan Joe. Als Imperator Furiosa zich uit de voeten maakt met de vrouwen van Joe, zet zijn soldaat Nux met de gevangen Max de achtervolging in. Wat begint als een dollemansrit door de woestijn ontaardt in een totale oorlog tussen verschillende strijdende partijen in de meest uitzinnige voertuigen.

Mad Max: Fury Road direct kijken / streamen

Mad Max: Fury Road is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, HBO Max logoHBO Max en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Mad Max: Fury Road is een film binnen de genres Actie, Sciencefiction en Avontuur. met in de hoofdrol o.a. Abbey Lee, Riley Keough en Rosie Huntington-Whiteley. De film duurt 2 uur en krijgt op IMDb een cijfer van 8.1. Direct Mad Max: Fury Road kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Toch komt hij in contact met een groep die in een oorlogsvoertuig, bestuurd door de imperator Furiosa, door het 'Wasteland' trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende road war.

Genre

Actie - Sciencefiction - Avontuur

Lengte

2u

Releasejaar

2015

Regisseur

George Miller

Cast

Abbey Lee, Riley Keough, Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Nathan Jones, Josh Helman, Hugh Keays-Byrne, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Tom Hardy, en meer...