Home > Kijktip

Tetris

De hele wereld speelde Tetris dankzij Henk Rogers. Dit is zijn verhaal.

Article header image
  • Apple TV+ logo

Een film over het spel Tetris, dat klinkt behoorlijks saai. Toch is het verhaal achter de jaren 80-sensatie met de vallende blokjes verrassend spannend, grilling en gestoord. Taron Egerton is leuk als de hoofdpersoon - een Nederlander! - en de film kleedt het verhaal aan met grappige computergraphics.

1988 raakt Henk Rogers op een computerbeurs in Las Vegas in de ban van Tetris. Probleem is dat het behendigheidsspel is gemaakt door een programmeur uit de Sovjet-Unie en de wereld nog midden in de Koude Oorlog zit. Er volgt een complex steekspel tussen Rogers, de Maxwells, Nintendo en Sovjets.

Tetris direct kijken / streamen

Tetris is te kijken/streamen op Apple TV+ logoApple TV+. Tetris is een film binnen de genres Biografie, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Taron Egerton, Nikita Efremov en Sofia Lebedeva. De film duurt 1 uur 58 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.4. Direct Tetris kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In 1988 ontdekt de Amerikaanse videogameverkoper Henk Rogers de videogame Tetris. Wanneer hij het spel op de markt wil brengen, komt hij terecht in een gevaarlijk web van leugens en corruptie achter het IJzeren Gordijn.

Genre

Biografie - Drama - Historisch

Lengte

1u 58m

Releasejaar

2023

Regisseur

Jon S. Baird

Cast

Taron Egerton, Nikita Efremov, Sofia Lebedeva, Anthony Boyle, Ben Miles, Ken Yamamura, Igor Grabuzov, Oleg Shtefanko, Ayane Nagabuchi, Rick Yune, en meer...