Home > Kijktip

Goodfellas

Met dit maffia-epos maakte Martin Scorsese een van de beste films aller tijden

Article header image
  • Prime Video logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Wat is hipper dan The Godfather en duurt minder lang dan The Sopranos? Dat is deze magistrale maffiafilm, die nostalgisch begint in de jaren 50, maar vol gas geeft tegen de tijd dat hij in de jaren 80 is beland. Alleen al voor de hoofdrolspelers moet je hem zien.

De jonge Henry Hill raakt betrokken bij de maffia in Brooklyn en wordt vrienden met Jimmy Conway en Tommy DeVito. 25 jaar later is het drietal - nu gespeeld door Ray Liotta, Robert De Niro en Joe Pesci - betrokken in de cocaïnehandel en plannen ze een grote kraak op het vliegveld.

Goodfellas direct kijken / streamen

Goodfellas is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Apple TV logoApple TV en Google Play logoGoogle Play. Goodfellas is een film binnen de genres Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Mike Starr, Tony Darrow en Frank Sivero. De film duurt 2 uur 26 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.7. Direct Goodfellas kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Henry Hill, half Iers, half Siciliaans, groeit op in Brooklyn en kijkt erg op naar de plaatselijke maffiosi. Hij hangt wat rond in hun buurt, begint wat boodschappen en kleine opdrachten voor hen te doen, en wint de sympathie van bendeleider Paulie Cicero. Die gaat hem geleidelijk aan zelfs als zijn eigen zoon beschouwen. Zo wordt Henry geïntroduceerd in de wereld van de misdaad en daarin toont hij zich een grote belofte. Hij gaat nog liever de gevangenis in dan iemand te verklikken en dat levert hem veel respect op. Voortaan is hij lid van de 'familie'. Samen met zijn psychotische partner Tommy klimt hij razendsnel op de misdaadladder, maar net als zijn mentor Jimmy ontdekt hij dat hij vanwege zijn afkomst nooit als een echt volwaardig lid van de clan zal worden beschouwd. Bovendien komt hij tussen hamer en aambeeld te zitten wanneer zowel de politie als het criminele milieu met hem wil afrekenen vanwege zijn roekeloze gedrag.

Genre

Misdaad - Drama

Lengte

2u 26m

Releasejaar

1990

Regisseur

Martin Scorsese

Cast

Mike Starr, Tony Darrow, Frank Sivero, Frank DiLeo, Chuck Low, Paul Sorvino, Lorraine Bracco, Joe Pesci, Ray Liotta, Robert De Niro, en meer...