Home > Kijktip

Soof

Uit de klei getrokken Bridget Jones veroverde Nederland

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Videoland logo
  • Viaplay logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • KPN logo

Dat het maken van een romantische komedie niet zo gemakkelijk is als het lijkt, wordt wel duidelijk wanneer je het aanbod recent gemaakte Nederlandse romkoms op een rijtje zet. Het is allemaal niet veel soeps. Soof is de uitzondering op de regel. De film is charmant en grappig en heeft in Lies Visschedijk als Nederlandse Bridget Jones de perfecte hoofdrolspeler. Logisch dat er nog twee films en een serie volgden.

De bijna veertigjarige Soof (Lies Visschedijk) heeft een cateringbedrijf dat nog niet helemaal van de grond komt, een man die vooral druk is met zijn werk en drie kinderen die al haar tijd opslokken met hun beslommeringen. Haar leven is een sleur. Daar komt verandering in wanneer de leuke choreograaf Jim haar het hof maakt. Zet ze alles op het spel voor een spannende romance?

Soof direct kijken / streamen

Soof is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Videoland logoVideoland. Soof is een film binnen het genre Romantische komedie. met in de hoofdrol o.a. Sanne Wallis de Vries, Alex Klaasen en Eva Laurenssen. De film duurt 1 uur 36 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 6.6. Direct Soof kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Soof nadert de veertig en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een cateringbedrijfje, een lieve man en een heerlijk huis. Toch is ze niet gelukkig. Het cateringbedrijf wil namelijk niet echt van de grond komen, haar kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet rekenen op haar drukke echtgenoot, Kasper. Op een dag loopt Soof de aantrekkelijke choreograaf Jim tegen het lijf en er is meteen een klik. Soof begint zich af te vragen of ze nog wel met Kasper verder wil. Hoe meer Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te sneller lijkt de boel te ontsporen.

Genre

Romantische komedie

Lengte

1u 36m

Releasejaar

2013

Regisseur

Antoinette Beumer

Cast

Sanne Wallis de Vries, Alex Klaasen, Eva Laurenssen, Anneke Blok, Chantal Janzen, Daniel Karaty, Maryam Hassouni, Lies Visschedijk