Home > Kijktip

The Matrix

Een van de meest spraakmakende science-fiction films ooit gemaakt

Article header image
  • Prime Video logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Baanbrekende science fiction-film die voor altijd invloed op de populaire cultuur zal hebben. Alleen al de beelden waarin hoofdrolspeler Neo kogels ontwijkt is onvergetelijk. Een must see voor iedereen die van dit genre houdt.

Thomas Anderson oftewel Neo, is een computerprogrammeur die per ongeluk op een enorm geheim stuit. De mensheid is onderworpen aan machines en de wereld is slechts een simulatie. Neo wordt door een groep rebellen, geleid door Morpheus, gerekruteerd om de machines omver te werpen en de mensheid te bevrijden.

The Matrix direct kijken / streamen

The Matrix is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Apple TV logoApple TV en Google Play logoGoogle Play. The Matrix is een film binnen de genres Sciencefiction en Actie. met in de hoofdrol o.a. Belinda McClory, Matt Doran en Julian Arahanga. De film duurt 2 uur 16 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.7. Direct The Matrix kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De computerhacker Neo komt erachter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze Matrix gehaald en begint samen met hen een strijd tegen de machines, om de vrijheid weer aan de mensheid terug te geven.

Genre

Sciencefiction - Actie

Lengte

2u 16m

Releasejaar

1999

Regisseur

Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Cast

Belinda McClory, Matt Doran, Julian Arahanga, Marcus Chong, Gloria Foster, Joe Pantoliano, Hugo Weaving, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Keanu Reeves, en meer...