Home > Kijktip

De Stamhouder

Dit zou zomaar de beste Nederlandse serie ooit kunnen zijn

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

De waargebeurde familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff is zo fascinerend dat je alleen maar met open mond kunt kijken. Alle acteurs zijn geweldig en de oorlogsscènes groots en indrukwekkend gefilmd. De vele flashbacks zijn wennen, maar iedereen die dat kan opbrengen krijgt meer dan waar voor z'n geld.

De jonge Alexander Münninghof ontdekt in de jaren zestig bij toeval dat zijn vader in de Tweede Wereldoorlog bij de SS heeft gediend. En wanneer Alexanders nieuwe vlam daarvan niet gediend is, duikt hij in het verleden van zijn familie. Alexander ontdekt op die manier zijn opmerkelijke familiegeschiedenis.

De Stamhouder direct kijken / streamen

De Stamhouder is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. De Stamhouder is een serie binnen de genres Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema en Robert de Hoog. De serie duurt 51 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.0. Direct De Stamhouder kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

De Stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghoff die eind jaren ‘60 als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen echter afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt erachter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en grootvader.

Genre

Drama - Historisch

Lengte

±51m

Releasejaar

2023

Seizoenen

1 8 afleveringen 2023

Regisseur

Diederik van Rooijen

Cast

Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema, Robert de Hoog, Sallie Harmsen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen