Home > Kijktip

1985

De Bende van Nijvel is nog steeds een litteken op de Belgische ziel

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Je kunt je bijna niet voorstellen dat alle historische gebeurtenissen in 1985 waargebeurd zijn, maar dat is toch echt het geval. De minister van defensie in een bad vol jam met vrouwen in bikini? Ja hoor, echt gebeurd. Corrupte politiemannen bij de vleet? Jazeker. En natuurlijk De Bende van Nijvel zelf. De serie maakt duidelijk dat dat nog steeds een enorm litteken op de Belgische ziel is.

Marc De Vuyst en zijn beste vriend Franky Verhellen melden zich begin jaren tachtig als jonge, naïeve Vlamingen bij de Belgische Rijkswacht in de hoop op een mooie carrière met het nodige avontuur. In plaats daarvan belanden ze in een zwaar corrupte organisatie vol rotte appels die ze met huid en haar vermorzelt. Beiden krijgen te maken met de mysterieuze Bende van Nijvel, een groep criminelen die in een paar jaar tijd 28 dodelijke slachtoffers en onnoemlijk veel gewonden maakte bij overvallen.

1985 direct kijken / streamen

1985 is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. 1985 is een serie binnen de genres Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Ward Kerremans, Tom Vermeir en Titus De Voogdt. De serie duurt 53 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct 1985 kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

1985 is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de woelige jaren 80, toen de Bende van Nijvel volop terreur zaaide. De reeks volgt drie jongvolwassenen die terechtkomen in het oog van de storm die België toen op zijn kop zette, wanneer de bende brutale overvallen pleegt en spanningen tussen de onderzoekers verhinderen om de zaak op te lossen.

Genre

Misdaad - Drama

Lengte

±53m

Releasejaar

2023

Seizoenen

1 8 afleveringen 2023

Cast

Ward Kerremans, Tom Vermeir, Titus De Voogdt, Tijmen Govaerts, Ruth Becquart, Roda Fawaz, Peter van den Begin, Mona Mina Leon, Barbara Sarafian, Aimé Claeys, en meer...