Home > Kijktip

Boyhood

Een uniek familiedrama, dat vroeg om een lange adem

Article header image
  • Videoland logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • Cinetree logo
  • Cinemember logo

Richard Linklater werkte twaalf jaar aan deze volstrekt unieke film over een opgroeiende jongen. Zo zien we Mason Evans veranderen van zesjarige in een jongvolwassene, zonder dat er verschillende acteurs aan te pas komen. Dit schitterende en zorgvuldig gemaakte project lijkt soms een beetje op een documentaire, maar is ook aangrijpend en ontroerend. Patricia Arquette kreeg een Oscar voor haar rol als moeder; Ethan Hawke een nominatie voor zijn vaderrol.

Na de scheiding van zijn ouders woont de jonge Mason Evans (Ellar Coltrane) met zijn oudere zus Samantha bij hun moeder Olivia (Arquette). Zijn vader (Hawke) is maar af en toe in beeld. Olivia verhuist met haar gezin naar Houston, volgt een studie en krijgt een relatie met een docent. Een stabiele gezinsomgeving zit er voor Mason echter niet in. Op de middelbare school zet hij zelf de eerste moeizame stappen richting volwassenheid.

Boyhood direct kijken / streamen

Boyhood is te kijken/streamen op (o.a.) Videoland logoVideoland, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Boyhood is een film binnen de genres Drama, Coming of age en Arthouse. met in de hoofdrol o.a. Marco Perella, Libby Villari en Sydney Orta. De film duurt 2 uur 45 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.9. Direct Boyhood kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De zesjarige Mason woont met zijn zus Samantha bij zijn moeder Olivia sinds zijn ouders zijn gescheiden. Vader werkt in Alaska en wanneer hij op bezoek komt probeert hij de verloren tijd in te halen met cadeaus. Moeder Olivia gaat weer studeren om een baan als lerares te kunnen krijgen. Terwijl de jaren voorbij glijden, is te zien hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

Genre

Drama - Coming of age - Arthouse

Lengte

2u 45m

Releasejaar

2014

Regisseur

Richard Linklater

Cast

Marco Perella, Libby Villari, Sydney Orta, Bonnie Cross, Steven Chester Prince, Elijah Smith, Lorelei Linklater, Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane, en meer...