Home > Kijktip

Se7en

Donker meesterwerk dat je niet in de koude kleren gaat zitten

Article header image
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Heb je Se7en eenmaal gezien, dan is er één scène je nooit meer van je netvlies krijgt, hoe graag je ook wil. De plottwist der plottwisten. Daarnaast is Se7en een grimmige thriller die je op het puntje van je stoel houdt. De maker is dan ook David Fincher die nog veel meer moois op zijn naam heeft. En dan hebben we het nog niet eens over de perfecte gecaste hoofdrolspelers; Morgan Freeman en Brad Pitt. Nog niet gezien? Daar moet verandering in komen.

Twee rechercheurs, de één oud en uitblust, de ander jong en enthousiast, moeten samen een New Yorkse seriemoordenaar opsporen die de zeven hoofdzonden afwerkt. Er zijn al twee slachtoffers gevallen (gulzigheid en hebzucht) en zij moeten de volgende vijf zien te voorkomen. Maar de moordenaar is wraakzuchtiger en wreder dan ze ooit hadden durven vermoeden.

Se7en direct kijken / streamen

Se7en is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Pathé Thuis logoPathé Thuis en Apple TV logoApple TV. Se7en is een film binnen de genres Thriller en Misdaad. met in de hoofdrol o.a. Alfonso Freeman, Mario Di Donato en Beverly Burke. De film duurt 2 uur 07 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 8.6. Direct Se7en kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De oude rechercheur William Somerset gaat bijna met pensioen en krijgt in zijn laatste week de taak om nieuwkomer David Mills in te wijden in het vak. Ze stuiten al snel op een aantal moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig, maar zal zijn meningsverschillen opzij moeten zetten om de morbide en sadistische seriemoordenaar te stoppen.

Genre

Thriller - Misdaad

Lengte

2u 07m

Releasejaar

1995

Regisseur

David Fincher

Cast

Alfonso Freeman, Mario Di Donato, Beverly Burke, Allan Kolman, Dominique Jennings, Charline Su, Richard Roundtree, Jimmy Dale Hartsell, Bob Collins, William Davidson, en meer...