Home > Kijktip

Prometheus

Ridley Scott bouwt verder aan het universum van Alien

Article header image
  • Prime Video logo
  • Disney+ logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo
  • MeJane logo

Nadat Ridley Scott in 1979 het baanbrekende Alien maakte gingen andere filmmakers aan de haal met het universum uit deze sf-horrorfilm. In 2012 pakte de regisseur het stuur weer terug en maakte hij Prometheus, een prequel die zo'n 33 jaar voor de eerste Alien-film speelt. De film is enorm ambitieus en ziet er geweldig uit, maar het verhaal roept meer vragen op dan het beantwoordt. Tussen de sterrencast (Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba) schittert Michael Fassbender in een fantastische rol als androïde David.

In 2089 organiseert de rijke industrieel Peter Weyland een expeditie naar de verre maan LV-223, na aanwijzingen dat hier de voorvaders van de mensheid zouden hebben geleefd. Het team vindt de resten van een beschaving en het lichaam van een groot, mensachtig buitenaards wezen. Alles wijst erop dat het niet goed is afgelopen met de buitenaardsen, en al snel wordt ook de expeditie geconfronteerd met een dodelijk gevaar.

Prometheus direct kijken / streamen

Prometheus is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, Disney+ logoDisney+ en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Prometheus is een film binnen het genre Sciencefiction. met in de hoofdrol o.a. Benedict Wong, Emun Elliott en Rafe Spall. De film duurt 1 uur 53 minuten en krijgt op IMDb een cijfer van 7.0. Direct Prometheus kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

In het jaar 2089 worden op meerdere plaatsen op de wereld mystieke tekens gevonden die op een bepaalde plaats in het heelal wijzen. Een team onder leiding van Meredith Vickers en met wetenschappers en de androïde David, gaat naar een ver zonnestelsel om de oorsprong van de mensheid te onderzoeken. Op een afgelegen maan ontdekken ze een bergketen die niet op natuurlijke wijze ontstaan kan zijn.

Genre

Sciencefiction

Lengte

1u 53m

Releasejaar

2012

Regisseur

Ridley Scott

Cast

Benedict Wong, Emun Elliott, Rafe Spall, Sean Harris, Logan Marshall-Green, Guy Pearce, Idris Elba, Charlize Theron, Michael Fassbender, Noomi Rapace, en meer...