Home > Kijktip

Happy Valley

Dit hoort bij het beste wat de Britse televisie voortbracht

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Het is - ondanks de naam - geen vrolijke boel in de plaats Happy Valley. Maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Deze politieserie hoort bij het beste van het beste wat de Britse televisie voortbracht. De reeks is menselijk, bruut, spannend en bij tijd en wijle hartverscheurend met als stralend middelpunt Catherine Cawood, een heldin van het volk die het in drie seizoenen opneemt tegen een formidabele tegenstander.

Catherine Cawood is politie-inspecteur in het sombere Yorkshire waar het stikt van de drugsverslaafden en alcoholisten. Wanneer Tommy Lee Royce wordt vrijgelaten uit de gevangenis doet Catherine er alles aan om hem weer achter de tralies te krijgen. Hij verkrachtte haar dochter die vervolgens zwanger werd en zelfmoord pleegde. Catherine besloot daarop haar kleinzoon zelf op te voeden, een beslissing waardoor haar huwelijk klapte en ze nu samen woont met haar zus, een ex-alcoholist.

Happy Valley direct kijken / streamen

Happy Valley is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Happy Valley is een serie binnen de genres Misdaad, Drama en Thriller. met in de hoofdrol o.a. George Costigan, James Norton en Rhys Connah. De serie duurt 59 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 8.5. Direct Happy Valley kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Catherine Cawood, politiebrigadier in Yorkshire, jaagt op een man die haar inmiddels overleden dochter overviel, niet wetend dat hij meedoet aan een ontvoeringscomplot.

Genre

Misdaad - Drama - Thriller

Lengte

±59m

Releasejaar

2014

Seizoenen

1 6 afleveringen 2014
2 6 afleveringen 2016
3 6 afleveringen 2023

Regisseur

Sally Wainwright, Euros Lyn

Cast

George Costigan, James Norton, Rhys Connah, Sarah Lancashire, Shane Zaza, Siobhan Finneran, Charlie Murphy, Amelia Bullmore, Con O'Neill, Matthew Lewis, en meer...