Home > Kijktip

Rampvlucht

De ramp die Nederland wereldnieuws maakte

Article header image
  • NPO Start logo
  • NLZIET logo

Rampvlucht won een Gouden Kalf en dat is niet voor niets. De serie geeft een goed beeld van de ellende die de bewoners van de Bijlmer meemaakten nadat de Boeing van El Al in 1992 neerstortte. In vijf delen wordt de spanning prachtig opgevoerd.

Als op 4 oktober 1992 een vrachtvliegtuig neerstort op twee flatgebouwen in de Bijlmermeer is Nederland opeens wereldnieuws. Overheid en instanties zijn uiterst terughoudend met informatie over slachtoffers en de toedracht van de crash. Rampvlucht volgt de inspanningen van Trouw-journalist Vincent Dekker en zijn Volkskrant-collega Pierre Heijboer die samen op zoek gaan naar antwoorden.

Rampvlucht direct kijken / streamen

Rampvlucht is te kijken/streamen op (o.a.) NPO Start logoNPO Start en NLZIET logoNLZIET. Rampvlucht is een serie binnen het genre Thriller. met in de hoofdrol o.a. Bart Slegers, Belinda van der Stoep en Cees Geel. De serie duurt 48 minuten per aflevering en krijgt op IMDb een cijfer van 7.8. Direct Rampvlucht kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Een vrachtvliegtuig van luchtvaartmaatschappij El Al stort neer op de flats Groeneveen en Kruitberg en Nederland is in één klap wereldnieuws. Het onderzoek naar de oorzaak wijst uit op een technisch mankement; simpelweg pech. De regering zegt dat er gelukkig onschuldige vracht aan boord was, maar in de komende maanden ontstaat langzaam het vermoeden dat dit niet het geval is. Een dierenarts en twee hardnekkige journalisten gaan op onderzoek uit.

Genre

Thriller

Lengte

±48m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 5 afleveringen 2022

Regisseur

Lourens Blok

Cast

Bart Slegers, Belinda van der Stoep, Cees Geel, Chris Peters, Dalorim Wartes, Emmanuel Ohene Boafo, Gijs Scholten van Aschat, Guido Pollemans, Amro Kasr, Joy Delima, en meer...